Laden activiteiten

Ontmoet jouw medemens

31 oktober 2020

Een initiatief voor mensen met én zonder vluchtelingenachtergrond

Veel mensen hebben in toenemende mate behoefte aan échte verbinding. Met mensen uit hun omgeving, de natuur – en met zichzelf. Maar dat is best lastig in een wereld waarin we elkaar steeds vaker digitaal dan echt spreken, het een uitdaging is om mensen buiten de eigen ‘bubbel’ te ontmoeten en we door de dagelijkse hectiek niet toekomen aan een goed gesprek of fijne wandeling. Dat is jammer, want in de ontmoeting met anderen en de natuur valt veel te leren – over jezelf maar ook over mensen met bijvoorbeeld een vluchtelingenachtergrond.

Stichting Fred Foundation lanceert een nieuw initiatief om mensen uit organisaties en mensen met een vluchtelingenachtergrond met elkaar in contact te brengen. Het belangrijkste van dit initiatief is een dagprogramma midden in de natuur, weg van kunstmatige kantoortuinen, de hectische stad en de digitale wereld. Zonder mobiele telefoon en zonder besef van tijd, ervaren deelnemers wandelend de helende kracht van de natuur. De natuurlijke omgeving en begeleiding van facilitators prikkelen de zintuigen en maken creativiteit los. Het nodigt deelnemers uit om zich volledig thuis te voelen en zichzelf te zijn. Daarnaast nodigt het proces de deelnemers uit om op een gelijkwaardige manier elkaar te leren kennen.

Waarom dit initiatief?
De gedachten achter dit initiatief is om mensen met en zonder vluchtelingenachtergrond met elkaar in contact te brengen. Ervaringen met andere programma’s laten zien dat er bij zowel Nederlanders als nieuwkomers behoefte is aan contact met anderen om van elkaar te leren en jezelf te kunnen zijn. We willen nadrukkelijk geen hulpverlener zijn en
gaan bij alles uit van gelijkwaardigheid.

Goed om te weten

  • Het aantal deelnemers is circa 10-12 personen; het betreft mensen uit diverse organisaties en mensen met een vluchtelingenachtergrond.
  • Het basisprogramma start in de vroege ochtend en duurt minimaal een dagdeel.
  • Investering: €195,- ex BTW per (zakelijke) deelnemer als vergoeding voor de begeleiding, als bijdrage aan de natuur en sponsoring van een deelnemer met een vluchtelingenachtergrond.
  • Datum wordt in overleg vastgesteld.

Heb je interesse in dit initiatief – voor je organisatie of anderszins?

Neem dan contact op met:
Jasper Folmer T: 06-526 41 778 E: jasper.folmer@fredfoundation.org
of Manou Boulogne T: 06-839 30 579 E: manou.boulogne@fredfoundation.org

Facebooktwitterlinkedinmail

Share This Event

  • Dit activiteit is voorbij.

Gegevens

Datum:
31 oktober 2020
Tijd:
08:30 tot 13:30
Activiteit Categorie:

Locatie

Natuurplaats Binnenbos