Laden activiteiten

Shinrin-Yoku bij rouw en verlies

17 oktober 2020

Ben je iets verloren wat je lief is? Een baan, een naaste, een gezond lichaam of een droom? Maakt het je verdrietig, boos of bang? Lukt het maar niet om verder te gaan? Of wil je juist even stilstaan, maar laat het
leven dat niet toe? Ervaar shinrin-yoku en laat de natuur je helpen.

We dragen het samen
In de Westerse cultuur is het niet gewoon om lang stil te staan bij verlies. Het ontbreekt ons aan rituelen om het verdriet met elkaar te dragen. We vinden soms de taal niet om de pijn van loslaten aan elkaar toe te vertrouwen. De natuur kan ons in moeilijke tijden helpen dichter bij ons hart, bij onze ziel en bij elkaar te komen.

Wat is Shinrin-yoku?
Shinrin-yoku is een Japans gebruik en staat voor ‘koester jezelf in de natuur’ of ‘bosbaden’. Het is een vorm van natuurbeleving waarbij je in contact komt met het landschap van emoties in jezelf en de natuur om je heen. Je leert open staan voor wat de natuur te vertellen heeft. Ze zal je laten zien wat je op dit moment, in jouw situatie, nodig hebt. Praten is geen must, je deelt alleen wat jij wil delen.

Goed om te weten

  • Voor individuen, families en groepen vrienden.
  • Vanaf 14 jaar.
  • Een ervaring duurt 2,5 tot 3 uur.
  • Volledig Corona-proof.
  • €100 per persoon excl. BTW.

Wie geeft dit programma?
Je gids is Marijke van de Staak. Zij is getraind en gecertificeerd door de Association of Nature and Forest Therapy Guides (ANFT). Ze haalt zelf veel troost uit de natuur. “Shinrin-yoku is een vaardigheid met een enorm potentieel. Leren afstemmen op de natuur verrijkt ons leven. Wanneer het meezit, maar zeker ook wanneer het tegenzit.”

Facebooktwitterlinkedinmail

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

Share This Event

  • Dit activiteit is voorbij.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2020
Tijd:
10:00 tot 13:00
Activiteit Categorie:

Locatie

Natuurplaats Binnenbos

Partner

Trust the Forest
Bekijk de site van Partner