Laden activiteiten

Shinrin-Yoku voor werkenden

15 oktober 2020

Kom samen in de natuur

Voel je je eenzaam achter je laptop? Mis je je team of zakt het teamgevoel weg? Heb je je nieuwe collega’s of opdrachtgever nog niet ontmoet? Ervaar Shinrin-Yoku en maak dit najaar weer verbinding met de natuur en elkaar. Ontmoet andere werkenden door je individueel in te schrijven of vraag je collega’s mee!

Veel werknemers voelen zich eenzaam
De mens heeft nabijheid van anderen nodig om gelukkig te zijn. Door het Coronavirus worden werknemers nu actief gestimuleerd live contact met collega’s te vermijden. We werken meer en meer thuis en brengen veel tijd door in virtuele meetings. Het teamgevoel, dat eerder in de wandelgangen en via de korte praatjes voor en na meetings onderhouden werd, zakt steeds verder weg. Veel werknemers voelen zich eenzaam.

Wat is Shinrin-Yoku?
Shinrin-yoku is een Japans gebruik en staat voor ‘koester jezelf in de natuur’ of ‘bosbaden’. Het is een vorm van natuurbeleving waarbij je in contact komt met jezelf, de andere deelnemers en het landschap om je heen. Door je open te stellen ontdek je jouw plaats in de natuur en kan de natuur je laten zien wat jij nodig hebt. Het idee is dat verbinding met de natuur leidt tot verbinding met jezelf en elkaar. Shinrin- yoku is een kunst met een blijvend lichamelijk, psychisch en sociaal effect.

Wat gaan we doen?
We ontmoeten elkaar op Natuurplaats Binnenbos, een prachtig centraal gelegen landgoed. De gids nodigt je, in het bos, in weides en bij water, op creatieve manieren uit, je zintuigen te gebruiken. Wat we exact gaan doen is afhankelijk van wat de natuur ons aanreikt op dat moment. We leggen slechts een korte afstand af. Tussendoor krijg je gezette momenten de ruimte om te delen wat je meemaakt. De wandeling wordt afgesloten met thee en lokale versnaperingen.

Opbrengst en goed om te weten

  • Een verbindend bedrijfsuitje.
  • Vitaliteitsbevorderend.
  • Burnoutpreventie of -behandeling.
  • Een ervaring duurt 2,5 tot 3 uur.
  • Vanaf €120 per persoon excl. BTW
  • Volledig Corona-proof.
  • Also available in English.
  • Data voor teams op aanvraag.

Wie geeft dit programma?
Je gids is Marijke van de Staak. Zij is getraind en gecertificeerd door de Association of Nature and Forest Therapy Guides (ANFT). Na een corporate carrière wil zij nu, naast haar werk bij Vogelbescherming, mensen inspireren om afstand te nemen van technologie en de kracht van natuur te ervaren.Daarbij gelooft ze dat shinrin-yoku de mensen weer een beetje verliefd kan maken op de natuur. Daar profiteren beiden van. De mensen vinden weer een plek om zichzelf en elkaar te ontmoeten, op te laden, te mijmeren, te niksen en tot inzichten te komen. Hoe meer mensen het belang van de natuur zien, hoe groter de neiging om die te willen beschermen. Zij neemt je met liefde mee op shinrin-yoku wandelingen in bossen, op het strand en door parken.

Facebooktwitterlinkedinmail

Share This Event

  • Dit activiteit is voorbij.

Gegevens

Datum:
15 oktober 2020
Tijd:
10:00 tot 13:00
Activiteit Categorie:

Locatie

Natuurplaats Binnenbos

Partner

Trust the Forest
Bekijk de site van Partner